Lezingen

Gedurende de dag worden er in de college-zaal vier lezingen gehouden.  Je kunt kiezen of je één of meerdere lezingen bij wilt wonen. De lezingen duren circa 45 min en zijn op vertoon van je entreekaart voor de Good Food Fair vrij toegankelijk.

 

11.30 uur
Lekker en gezond voor kids – door Ilona Donkersloot – Hoe krijg ik mijn kinderen aan het eten? Hoe zorg ik dat mijn kinderen kiezen voor lekker en gezond in plaats van lekker en boordevol suiker? Tijdens deze lezing geeft Ilona suggesties en handvatten waarmee het thuis misschien net even gezelliger wordt aan tafel en waarmee de kinderen straks misschien wel kiezen voor de healthy variant. Ilona heeft ruime ervaring met kinderen met name in de leeftijd van 0 t/m 7 jaar.  – Deze lezing wordt gehouden om 11.30 uur (5 min. van te voren aanwezig zijn) – de deur sluit na aanvang van de lezing – max 50 pers. in het auditorium.

 

14.00 uur
Masterclass chocolade
– door Wim Löbker van Onwijs Lekker chocolade atelier – Wat is chocolade, wat maakt chocolade goed of slecht? Wim neemt ons mee op reis van de oorsprong van de cacaoboon en het verschepen van de bonen tot de opslag in Nederlandse pakhuizen. Hij leert ons het verschil tussen Belgische en Franse chocolade. En laat enkele van zijn kunstwerken zien, die hij in zijn atelier in Wateringen gemaakt heeft. – Deze lezing wordt gehouden om 14.00 uur (5 min. van te voren aanwezig zijn) – de deur sluit na aanvang van de lezing – max 50 pers. in het auditorium.

 

15.00 uur
Raw Food
– door Suzanne Poot – Vegan health coach, auteur van het boek Rauw, naakt en gezond. Deze lezing gaat over de kracht van plantaardige, rauwe voeding en wat het voor je gezondheid kan betekenen. Het is haar missie om de kennis die zij opgedaan heeft op een vooraanstaand gezondheidsinstituut in Amerika met zoveel mogelijk mensen te delen. Ze geeft regelmatig workshops, lezingen en je kunt nu tevens haar 8 weekse online programma “Master your health and happiness” volgen. Tijdens deze lezing geeft ze tevens haar 10 beste tips waarmee jij thuis direct aan de slag kunt! – Deze lezing wordt gehouden om 15.00 uur (5 min. van te voren aanwezig zijn) – de deur sluit na aanvang van de lezing – max 50 pers. in het auditorium.

 

16.00 uur
Think bigger, eat smaller. Waarom insecten eten?
– door Evelien Donkers – Er wordt al langer geroepen dat eetbare insecten het voedsel van de toekomst zijn. Maar toch lukt het maar niet om mensen zo ver te krijgen om dit dagelijks te eten. Waar ligt dit aan? Kan ik als vegetariër of veganist insecten eten? Wat zijn de voordelen en zitten er ook nadelen aan de consumptie van insecten? Jimini’s is een van de weinige ondernemingen die het wél lukt om mensen massaal over te halen om insecten te gaan eten, hoe pakken ze dit aan? De lezing wordt gegeven door Evelien Donkers, marktontwikkelaar voor Jimini’s in Nederland, diëtist en soon-to-be levensmiddelentechnoloog. – Deze lezing wordt gehouden om 16.00 uur (5 min. van te voren aanwezig zijn) – de deur sluit na aanvang van de lezing – max 50 pers. in het auditorium.