Workshops

In ‘de kookstudio’ (de keuken en het bedrijfsrestaurant van Priva) kun je zelf meedoen aan workshops en bijvoorbeeld leren hoe je met mooie producten een lekker gerechtje of sapje kunt maken. De workshops duren circa 45 minuten, tenzij anders vermeld. De opbrengst van de workshops is bestemd voor het goede doel: de jonge mantelzorgers in Westland.

Je kunt de volgende workshops verwachten:


Amuses maken
– door Dick van der Klis (chefkok bij Buitenhotel De Vreemde Vogel in Vlaardingen en voorheen bekend van restaurant De Poort te De Lier) – Tijdens deze workshop ga je zelf aan de slag om een paar heerlijke amuses te maken. Met verschillende Westlandse groenten als basis maak je diverse kleine gerechtjes. Deze amuses zijn niet alleen lekker om op te eten, maar ook mooi om te zien. En misschien krijg je inspiratie om er thuis creatief mee aan de slag te gaan. – Deze workshop wordt gehouden om 11.30, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 (VOL) uur. – Deelname € 8,00 – max 12 personen per workshop.

 

Pure Passie Verrassing – door Leonard Elenbaas (bekend van restaurant Pure Passie en tegenwoordig eigenaar van Pure Passie on tour) – Tijdens deze workshop neemt Leonard je mee op avontuur. Laat je verrassen door geuren, kleuren en smaken van producten uit de wilde natuur of door hem zelf geteeld. – Deze workshop wordt gehouden om 11.30, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. – Deelname € 8,00 – max 12 personen per workshop.

 

Food fotografie – door fotograaf Iwan Bronkhorst en stylistes Nienke en Brigit – Tijdens deze workshop leer je van Iwan, Nienke en Brigit hoe je food kunt stylen zodat het ‘lekker op de foto’ komt. De compositie kan vervolgens door de deelnemers op de foto gezet worden. Dat mag met je mobieltje (officieel is dat natuurlijk not done, maar in een restaurant heb je tenslotte ook niet altijd je spiegelreflex camera bij de hand) of als je het wat professioneler wilt aanpakken kan je ook je eigen camera meenemen. Deelnemers aan deze workshop ontvangen kortingsbon voor de aankoop van het eboek Food Fotografie van Iwan Bronkhorst. Klik hier info over de workshop. – Deze workshop wordt gehouden om 11.30, 14.00, 15.00 en 16.00 (VOL) uur. – Deelname € 6,00 – max 8 personen per workshop.

 

Chocolade proeverij – door Wim Löbker (van Chocolade atelier Onwijs Lekker uit Wateringen) –
Tijdens deze workshop/proeverij laat Wim je genieten van zijn kennis van en passie voor ‘zijn Valrhona chocola’. Een prachtig fair trade product met een laag suikergehalte en zonder vet, maar met een excellente chocoladesmaaksensatie. – Deze workshop wordt gehouden om 11.30, 15.00 (VOL) en 16.00 uur. – Deelname € 6,00 – max 12 personen per workshop.

 

Ik eet gezond, ik sport me gek, maar val niet af – door Mariska van Erk – Vraag jij je af waarom je niet afvalt
terwijl je regelmatig sport en op je voeding let? Tijdens deze workshop legt Mariska je uit hoe je lichaam omgaat met energie uit voeding en waarom je lichaam soms geen vet kan verbranden. Iedere deelnemer ontvangt een voucher t.w.v. € 25,- , te besteden op een 1e consult. – Deze workshop wordt deze dag éénmaal gehouden om 11.15 uur. – Deelname € 6,00 – max. 20 personen.

 

Wijn- en port proeverij – door Jorien Vreugdenhil – van Lenteren (van Slijterij Van Lenteren uit Maasdijk) – Tijdens deze workshop neemt Jorien je mee in de wereld van de biologische wijnen en port. Proef en ervaar hoe lekker een biologische wijn is! – Deze workshop wordt gehouden om 14.00, 15.00 en 16.00 (VOL) uur. – Deelname € 6,00 – max. 15 personen per workshop.

 

Ontbijt feestje – door Ilona Donkersloot – Lekker en gezond ontbijten, word jij daar ook zo blij van? Kom proeven, ervaren en genieten tijdens deze ontbijtworkshop.- Deze workshop wordt gehouden om 14.00, 15.00 (VOL) en 16.00 uur. – Deelname € 6,00 – max. 8 personen per workshop.

 

Kookworkshop – door Chickslovefood – Tijdens deze workshop leren Nina en Elise je hoe je in een handomdraai van een zoete aardappel een heerlijk hartig gerecht kunt maken. – Deze unieke eenmalige workshop wordt gehouden om circa 12.45 uur. (VOL) – Deze workshop duurt circa 30 minuten – Deelname € 10,00 – max. 16 personen –

 

Je kunt je ticket voor de workshop van jouw keuze (indien nog beschikbaar) kopen op de Good Food Fair, bij de workshopinfobalie!